dimecres, 23 d’octubre del 2013

El meu projecte de Scratch

Descripció: 

Molts de vosaltres podeu pensar; què és l'Scratch?, perquè no és una aplicació molt coneguda. Jo especialment l'acabo de descobrir a la classe de GITIC i he pogut observar que és una aplicació molt divertida!
L'Scratch és un programa creat pel grup Lifelong Kindergarten del MIT Media Lab, que permet que ens convertim en creadors de jocs, pel·lícules i animacions. Aquesta institució disposa d'una mena de "peces de Lego" que s'ajunten una sota de l'altra i al ajuntar-les es donen instruccions als diferents personatges per tal de que executin les accions que els hi hem dirigit, com per exemple, que es giri, que parli, que es mogui, etc.
Aquest projecte afavoreix i potència la creativitat de les persones i per aquests motius és una dinàmica molt interessant i innovadora on es poden treballar diferents aspectes.
Tot i que sembla una aplicació infantil per les animacions que mostra, no és així. Moltes escoles avui dia l'utilitzen i ja no tan sols a Catalunya sinó a tot el món. Normalment les escoles comencen a utilitzar l'Scratch a cicle mitja ja que els infants ja tenen prou coneixements per poder fer diferents creacions. La data màxima com a qualsevol programa no està marcada però és curiós que fins i tot alumnes universitaris utilitzen l'Scratch per crear projectes com videojocs, pel·lícules, etc.
L'Scratch permet un treball molt ampli i divers, per una banda fonamenta un treball d'estructura, ja que s'ha de tenir la capacitat de seleccionar i ordenar les diverses accions per completar el vídeo, i per l'altra banda un aspecte molt important que és el treball de la creativitat. Tant a l'educació primària com a altres cicles, és un espai llibre que dona la capacitat a tothom de modificar, elegir i crear una animació al nostre gust i poder compartir-la amb la resta de persones i arreu del món, aquest és el gran avantatge de l'Scratch.


Reflexió:

Com a reflexió i com a creadora d'una animació a través d'Scratch puc dir que aquest programa és una eina molt útil per tal d'innovar i donar joc a la imaginació, tant en infants com en adults. A més a més d'aprendre, també és una activitat lúdica on ens ho passem bé i disfrutem treballant, més encara amb el fet de treballar en grup per tal d'aportar noves idees i crear una inspiració i imaginació cooperativa, com vam poder comprovar a la classe de GITIC.
Com a futura mestra penso que és una bona manera de treballar a classe ja que es potencien diferents valors bàsics en l'educació i d'aquesta manera és crea també un treball en grup, dinàmic i lúdic.


Ampliació:

Per rebre més informació sobre aquesta eina us mostraré un  mapa on podreu observar quines són les escoles que utilitzen l'Scratch.



Com podeu veure aquesta aplicació és molt utilitzada a Barcelona i als seus voltants. Cada vegada som més els que fem servir l'Scratch i disposem de la facilitat de crear animacions i a la vegada divertir-nos!
Us aconsello aquest recurs per utilitzar-lo a les aules, ja que penso que podria ser interessant treballar aquests aspectes amb els infants i per tal de crear activitats lúdiques.

Finalment us mostro el nostre projecte inicial de Scratch fet per l'Angela Navarro i per mi, esperem que us agradi!


 



També com ampliació us volia mostrar un nou projecte que he creat.
 Ja ha arribat el Nadal! Espero que us agradi.







 Fins aviat i gràcies per la vostra visita!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada